bbbb
U Sarajevu je u organizaciji UNICEF-a BiH kroz saradnju sa Ministarstvom civilnih poslova BiH, Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske održana trodnevna Konferencija "Socijalna zaštita za djecu - razmjena dobrih praksi".

Konferencija je od 16.-18. oktobra 2017. okupila donosioce odluka, stručnjake koji deluju u oblasti socijalne zaštite iz BiH, Albanije, Srbije, Crne Gore, Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije, Slovenije, Gruzije i Moldavije kako bi razgovarali o inovacijama u oblasti socijalne zaštite, razmenili iskustva i unapredili međusobnu saradnju, te druge aktere koji mogu uticati na politike u ovoj oblasti.

Konferencija je rezultirala Pozivom na akciju i dodatno potvrdila opredeljenost zemalja regiona za unapređenjem sistema socijalne zaštite u kojim deca zauzimaju važno mesto. Učesnici konferencije će razmeniti naučeno u ovoj oblasti, ukazati na inovativne pristupe i razgovarati o zagovaranju socijalne zaštite koji će porodicama pomoći da se nose sa poteškoćama teške materijalne situacije.

 

Pogledajte deo atmosfere na konferenciji:

sss

bib2bib3